Loading...

Entrebosc Literalment

Productes gourmet, bagencs i únics

El vi Picapoll, la mongeta i l’oli d’oliva verge extra d’Entrebosc

Des d’Entrebosc volem parlar-te dels nostres productes, així com del nostre vi Picapoll, que posem a la teva disposició. Abans de tot, has de saber que treballem el cultiu de manera sostenible per cuidar i preservar l’ecosistema d’un bocí de paisatge autèntic, privilegiat i poc conegut, situat a la Catalunya central.

Per altra banda, tot és elaborat en aquest indret tan especial, on el producte adquireix les propietats tan singulars i característiques d’aquest paratge natural. T’animem a descobrir-les en primera persona!

Les varietats de vi Picapoll i Cabernet Franc d’Entrebosc

Treballem amb cura la terra per a vinificar micro- produccions amb consciència ecològica i mínima intervenció.

Dóna una ullada a tots els vins que et podem oferir i la varietat del seu raïm. Llavors entendràs com en són d’especials.

Varietat de raïm blanc Picapoll
Es tracta de la varietat per excel·lència autòctona o tradicional del Bages, que arriba als nostres temps gràcies a una dura tasca de recuperació per part d’un grup de valents de la comarca. Es tracta d’una varietat tardana, de pell gruixuda, que protegeix el gra durant la seva llarga maduració. Ens dóna vins d’una acidesa mitjana, agradables i voluminosos. Automàticament, ens aporta notes de fruita (pinya i cítrics), herbes aromàtiques mediterrànies (espígol) i lleugeres notes florals.

Varietat de raïm negre Cabernet Franc
El Cabernet Franc és originari de França, dóna vins estructurats i amb força color. Una de les aromes característiques d’aquesta varietat al Bages és la del toffee. És un cep de brotació i maduració primerenca, que s’adapta molt bé en regions interiors de climes rigorosos. Per això és una varietat molt ben adaptada al Bages des de fa molts anys i que ens dóna uns vins de molta qualitat. Els raïms són d’una grandària petita tirant a mitjana, i no gaire compactes.

Els vins de la varietat Cabernet Franc se solen utilitzar en cupatges amb varietats com Cabernet Sauvignon i Merlot. D’aquí la nostra aposta per elaborar vins monovarietals amb Cabernet Franc que fa créixer la diversitat vitícola de Catalunya.


Comprar Vins


Oli d’oliva verge extra d’Entrebosc

A part del nostre vi Picapoll, també tenim oli d’oliva verge extra de la varietat local de la zona; la Corbella. Aquesta varietat permet elaborar un oli d’oliva molt aromàtic i lleuger, així com en boca és suau i dolç. Actualment, disposem de 3,5 hectàrees d’oliveres d’aquesta varietat tan apreciada en comarques de la Catalunya central com el Bages. En aquest sentit tenim un compromís ferm per cultivar respectuosament, entendre i comprendre la varietat d'oliva del Bages, la Corbella.


Comprar Oli

Mongeta de Castellfollit del Boix

Per finalitzar aquest llistat de productes de la nostra terra, no ens podíem deixar la mongeta de Castellfollit del Boix, una varietat autòctona del poble amb unes qualitats molt apreciades, que la fan molt gustosa i diferent de les altres. Es tracta d’un llegum diferent, el qual no es pot determinar ni el seu origen ni la seva varietat. No en trobaràs cap altra igual, és la mongeta de Castellfollit del Boix!


Més Informació

Go to Top