Vins catalans amb identitat pròpia i d’edició limitada

“Nada más intenso que el terror de perder la identidad”. -Alejandra Pizarnik.

Només arribar-hi ja pots observar que la finca del Mas Pubill es troba en un espai privilegiat, envoltat de natura autòctona de la Catalunya Central, enclotada a la vall de Grevalosa i amb la riera dansant al costat. És una finca amb identitat pròpia; la història que arrossega és verdaderament fascinant i amb una llarga tradició vitivinícola.

Cada pedra del mas assenyala petites històries de quinze generacions que han lluitat per preservar la finca, i que ho han aconseguit; només veient el mas avui en dia observem els detalls de la restauració i el respecte que hi ha al darrere.

Ben bé és com “si les pedres tinguessin veu”. I el vi que s’hi fa, no és pas tan diferent; cada gra de raïm és un tros d’història amb molta personalitat que conjunts creen uns vins d’identitat, en beure’ls saps que són diferents; en definitiva, uns vins catalans molt vinculats al territori.

vins edicio limitada

Vins catalans d’edició limitada

Avui dia Entrebosc compta amb quatre vins Pla de Bages diferents, cada un amb caràcter molt peculiar, però tots elaborats sota la mateixa filosofia: que els vins expressin el terroir que sustenta cada varietat.

Els podríem preguntar “per què feu edicions limitades?” i respondrien “per què no?”. La seva filosofia d’elaboració és clara; es basen en el respecte. Respecte per la terra, per la vinya i per tota la història que arrosseguen, ja que entenen la responsabilitat que això comporta; entre tots els ingredients que conté el vi, potser el més important és el de la paciència. Prefereixen qualitat abans que quantitat, la imatge, els detalls grans i petits… cada vi té un caràcter diferent, igual que la gent que els treballa.

No trobaràs una etiqueta similar a la d’Entrebosc al mercat, cuiden el producte  al màxim i s’atreveixen a innovar. Els vins d’edició limitada Entrebosc, assenyalen una manera de fer molt seva, que els ajuda a diferenciar-los, elaborant vins de Catalunya que s’allunyen de les grans bodegues amb produccions industrials. La personalitat del vi Entrebosc denota una identitat catalana, respecte i orgull per la terra, vins fets a foc lent, sense pressa.


Saber-ne més del nostre projecte

Els nous vins catalans d’Entrebosc

Els següents vins catalans són novetat. Dos vins monovarietals amb DO Pla de Bages, de la varietat de raïm Picapoll blanc i Cabernet Franc. El concepte d’aquesta nova línia de vins va molt vinculada a la història, fent homenatge a les diferents rabasses que hi havia dins del Mas Pubill.

Comencem amb el Mas d’en Boix blanc. Un vi blanc brisat i estructurat. És un vi que se’n fa poc al Bages, i el seu color taronjós ja desperta curiositat, què el fa diferent? L’amasseració abans de la fermentació, ja és peculiar, es fa durant dues setmanes amb les pells per poder extreure tots els aromes i les notes característiques que l’hi donen aquest color. Un vi blanc Picapoll amb una acidesa al final de boca, fa que sigui un vi versàtil per menjar amb dolç i peix marinat com l’anxova, la sardina, la moixama, i altres aliments.

D’altra banda, el vi negre de Cabernet Franc, Mas Pubill denota equilibri. Collit en el moment òptim, quan s’expressa la fruita negra. La fermentació delicada i l’extracció curosa del taní fan que s’expressi la part més fresca i llaminera del Cabernet Franc.

Destaca la part especiada de la varietat Cabernet Franc i promou un maridatge de tapes variades, on hi pugui haver una mica de picant, escalivada, pebrots verds o vermells, amanida amb salsa de gerds, mussaca, pebrots de piquillo…

Ara bé, és la seva identitat el que enamora. El raïm prové de vinyes plantades a 650 metres d’altura, on el clima continental amb un contrast tèrmit dia/nit promou la síntesi d’aromes dels vins. L’important treball de l’Enric a la vinya durant tot l’any aconseguint un baix rendiment, fa que s’extregui un raïm excepcional, oferint el millor producte que se’n pot treure. Enric Forn, el jove emprenedor que porta les vinyes diu…

“Dediquem molts recursos a la vinya per treure la millor qualitat per això, de la verema de cada any, elaborem els nostres vins tots d’edició limitada”.


Els nostres vins

Un manera molt particular, apassionada i única de fer vins catalans d’edició limitada

En definitiva, a la finca d’Entrebosc opten per fer-ho diferent i atrevir-se. Cuidant el detall, amb cap català, com es veu, per exemple, en els seus taps de suro d’alzines sureres gironines. Un vi de Catalunya que sap d’on prové i quina història arrossega, ja que conflueix l’avantguarda de l’elaboració meticulosa tal com sempre s’havia fet al mas, amb les noves tècniques modernistes i trencadores, apostant pel futur. Un vi amb identitat pròpia. Per què al final, quina millor manera de cuidar la teva identitat que elaborant vins del pla del Bages de qualitat amb el Mas Pubill?